skip to Main Content

Wad’n Slokje

Zo’n 10 jaar terug is begonnen met de ontwikkeling van het Wad’n slokje. De basis van het Wad’n Slokje zijn de Amelander cranberries en brandewijn. Er zijn in eerste instantie 6 flessen gemaakt met allerlei verschillende smaken en verschillende ingrediënten van Amelander bodem zijn daarna nog toegevoegd. Na het samenvoegen van al deze onderdelen moet de likeur nog zo’n 8 à 10 weken “rijpen’ voordat het zijn volle smaak krijgt.

Uit voornoemde 6 flessen is de lekkerste en de beste combinatie uitgezocht en verder (door)ontwikkeld tot het huidige Wad’n slokje. Deze likeur is inmiddels in diverse slijterijen te koop op Ameland, maar ook via deze site en bij de Wad’n Keuken.

Tip:

Probeer eens wat prosecco in een wijnglas met een beetje cranberrie likeur en besjes erbij. Het staat niet alleen feestelijk, maar smaakt ook nog eens uitstekend.

Er zijn op dit moment twee soorten flesjes te verkrijgen waarvan één de vorm van een vuurtoren heeft. Ook is het na overleg wel mogelijk om meerdere liters te kopen.

Back To Top