skip to Main Content

Het gebeurt maar al te vaak dat mensen wad excursies en zwerftochten verwarren met Wadlopen. Met dit laatste wordt bedoeld het oversteken vanaf de vaste wal naar een eiland. Deze tocht duurt ongeveer 3,5 uur en u wordt verondersteld een redelijke tot goede conditie te hebben.

Via www.wijnbergwadexcursies is het mogelijk om deze tocht te boeken en een geheel verzorgd weekend op Ameland door te brengen.
U vertrekt bijvoorbeeld vrijdag of zaterdag vanaf Holwerd richting Ameland, afhankelijk van het tijdstip van laagwater.
Uw bagage wordt opgehaald in Holwerd en naar uw hotel op Ameland gebracht.

U loopt met gespecialiseerde gidsen over het Wad naar Ameland toe.
Afhankelijk van het tij, de wind, mist, de afwijkingen van de waterstanden en andere klimatologische omstandigheden bepalen de gidsen of de tocht door kan gaan. Ook afhankelijk van voorgaande onzekerheden wordt de definitieve route voor die dag vastgesteld. Op Ameland is alles al geregeld als u aankomt. U wordt opgehaald met strandwagens, want zodra u op Ameland bent is het zeker nog 8 a 10 km lopen voordat u weer in de bewoonde wereld bent. Bij de strandopgang in Buren is vervoer geregeld naar uw hotel, pension, camping of waar u maar heen wilt.

De gids is altijd verantwoordelijk voor het al dan niet doorgaan van de tocht.
Mocht hij ter plaatse besluiten dat de tocht niet door kan gaan, dan stapt u op de boot en kan de rest van het programma gewoon doorgaan, al dan niet in aangepaste vorm. Het niet doorgaan van de Wadlooptocht hoeft uw plezier dus niet te bederven, want uw weekendje Ameland gaat gewoon door.

Daarnaast kunt u ook voor kiezen voor een volledig verzorgd arrangement.
Gelijk bij aankomst kunt u bijvoorbeeld direct genieten van een goed verzorgde jutters(l)(br)unch met veel streek- en natuurproducten. Er kunnen fietsen voor u gehuurd worden, die klaarstaan op elke willekeurige plaats die u wenst.

Daarnaast kan er nog veel meer voor u geregeld worden. Zoals:

  • Bezoek aan het natuurmuseum, reddingbootmuseum, juttersmuseum, bezoek vuurtoren, etc.
  • Paintballen, handboogschieten, (kite)surfen, raften, kanoen.
  • Bezoek aan een jutter, inclusief een kijkje in de JUTTERSKUUR met opgezette zeehonden en vele mooie verhalen.
  • Workshop vis roken, waarbij u zelf uw vis mag fileren, kruiden, roken en opeten onder het genot van een lokaal drankje.

Het bovenstaande is ideaal voor familie uitjes, bedrijfsfeestjes, personeelsfeestjes.

Door de grote verscheidenheid van activiteiten is er voor elk wat wils en kunt u kiezen uit verschillende opties. Vraag van te voren naar de mogelijkheden, overweeg wat u (ongeveer) wilt en wij verzorgen een offerte voor u. Dankzij onze goede lokale contacten betaalt u voor geen enkele activiteit meer dan de prijs die u normaal ook zou betalen. Ook het feit dat we zelf op Ameland wonen en de plaatselijke (on)mogelijkheden goed kennen kunnen we meestal ter plaatse nog wel wat anders regelen, mocht een activiteit om wat voor reden dan ook niet door kunnen gaan.

Back To Top