skip to Main Content

Wijnberg Wadexcursies organiseert wadexcursies voor mensen die voor een dagje, een weekend of een midweek naar Ameland gaan.
Deze activiteiten zijn voor groepen mensen die wel eens wat anders willen dan de gebruikelijke toeristische attracties. De activiteiten zijn voor kleine groepen mensen die met een personeelsuitje zijn, een workshop willen, aan teambuilding willen doen en/of van buitenactiviteiten houden. Uw gids/gastheer is een geboren en getogen Amelander die al zijn hele leven in de natuur rondzwerft en die vooral geïnteresseerd is in wat de natuur te bieden heeft op culinair gebied.

Wadexcursie

Wadexcursies dienen niet verward te worden met het “wadlopen” zoals de meeste mensen dit kennen. Met wadlopen denken we meer aan een fysieke prestatie, terwijl een wadexcursie meer een educatief karakter heeft. Een excursie duurt maximaal 1,5 uur. Afhankelijk van de weergoden, eb en vloed en uw persoonlijke wensen kan deze tijd naar onder of naar boven worden bijgesteld.

Klik hier voor meer informatie

Wadlopen naar Ameland

Het gebeurt maar al te vaak dat mensen wad excursies en zwerftochten verwarren met Wadlopen.
Met dit laatste wordt bedoeld het oversteken vanaf de vaste wal naar een eiland.
Deze tocht duurt ongeveer 3,5 uur en u wordt verondersteld een redelijke tot goede conditie te hebben.

Klik hier voor meer informatie

Duinwandeling

Tijdens deze wandeling word je meegenomen door een stukje prachtige natuur op Ameland. Er wordt uitleg gegeven over de cultuurhistorische geschiedenis van het eiland in combinatie en gerelateerd aan de wandeling die je maakt. Er wordt voorgedaan hoe er vroeger konijnen gevangen werden en hoe de mensen op Ameland leefden in- en van de natuur. Er wordt tevens aandacht geschonken aan het jutten van vroeger en nu.

Koken uit de natuur

Mosselen, kokkels en oesters van het wad ophalen en zelf bereiden in de Jutterskuur.

Garnalen vangen

Er zijn verschillende kruien beschikbaar. Daarna garnalen koken en pellen in de Jutterskuur en afhankelijk van de afspraak kan er ook vis worden gebakken.

Workshop visroken

Zelf vis roken onder begeleiding van Harmen. Dit zal meestal gefileerde makreel zijn. Zelf kruiden en opeten of meenemen naar je vakantieadres.

Rondrit met jeep over het strand

Alleen in de periode 15 september tot 1 mei en maximaal 4 personen.

Het verzorgen van een juttersontbijt of juttersbrunch

Dit is alleen mogelijk in groepsverband en in combinatie met een excursie.

Boeken van slaapgelegenheden

Wanneer je geen slaapgelegenheid kunt vinden of helemaal een heel weekend of bijvoorbeeld een (mid)week ontzorgd wilt worden bespreek dan de mogelijkheden.

Let op!

Activiteiten met betrekking tot etenswaren zoals hierboven omschreven kunnen alleen in combinatie met het boeken van een excursie, rondrit of zwerftocht. Het bovenstaande is ideaal voor familie-uitjes, bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeestjes, etc.

Back To Top